E-Bülten

1 € = 4,65 TL
217740 Ziyaretçi

İFTAR

Gönül birlikteliğini mekan beraberliğinde de sürdürmek gayesiyle tertiplediğimiz geleneksel iftarımız bu yıl, 2 Eylül Çarşamba günü Şehzade Mehmet Sofrasında hekim, aile ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. İftar sofrasının manevi coşkusu doyasıya yaşandı ve hoş sohbetlerle gönüller kaynaştı. Genel Başkanımız Doç.Dr. A.Baki Kumbasar yaptığı konuşmada şöyle dedi:

Milliyetçi Hekimler Derneğinin değerli üyeleri,
Tıp fakültelerimizin geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz öğrencileri
Kıymetli misafirlerimiz.
“GÖNÜL BERABERLİĞİNİ MEKAN BİRLİKTELİĞİNDE DE GERÇEKLEŞTİRMEK” ÜMİDİYLE 5.SİNİ TERTİPLEMİŞ OLDUĞUMUZ GELENEKSEL İFTARIMIZA HOŞ GELDİNİZ ŞEREF VERDİNİZ.

Şehzade Mehmet kulliyesinin bu tarihi mekanında bu güzel ramazan gecesinde sizlerle beraber olduğumuz için mutluyuz.
Değerli arkadaşlarım. Son 1 aydır tetiğinin nereden çekildiğini bilemediğimiz bir açılım bombardımanı ile karşı karşıyayız. Kürt açılımı dendi. Daha sonra demokratik açılım denmeye başlandı. Şimdi ise buna ermeni açılımı da eklendi.

Açılım, açılım ama açılamadı bir türlü. Daha önce yayınlanmış haritaları biliyoruz. Bu haritaların hedefleride belli. Güney doğuyuda içine alan yeni bir devlet hedefleri var iken bu ateşten gömleği neden giyimeye çalışıyorlar. Bir toplum muhendisliği projesi mi? yoksa güdümlü medyanında hemen sahip çıktığı, dıştan endüklenen alt yapı oluşturma projesi mi?
Ne olursa olsun biz Milliyetçi Hekimler Derneği olarak bu açılıma bakış açımız nettir: -açılım vatanın bölünmez bütünlüğüne, milli devletin bekasına katkı sağlayacak yönde olursa tabiî ki yanındayız. Ama federasyon, özerklik, 2. Dil gibi ayrılıkçı unsurları içeriyor olursuda. Bizler 12 eylül öncesi kominist, kızıl emperyalizme karşı milli ve manevi değerlerimiz için nasil şanlı mücadele verdik ise, bugünde aynı mücadeleyi vatanın bölünmezliği için vereceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Bizler bunun için varız.

Değerleri gönüldaşlarım, kürt meselesinde de tavrımız bellidir. Rahmetli Türkeş beyin dediği gibi: “onlar ne kadar Kürt ise bizde o kadar kürdüz, biz ne kadar Türk isek onlarda o kadar Türktür. Biz hiçbir zaman ayrılıkçı olamayız. Çünkü bizim milliyetçi-mukadesatçı ülkümüz o kadar geniş bir şemsiyedir ki. Avrupadan Asyaya kadar bütün milli ve islami unsurları birleştirecek güce sahiptir; yeterki buna yürekten inanalım.

Değerli arkadaşlarım, Milliyetçi Hekimler Derneği olarak tam gün yasasına karşıyız .

Çünkü getirmeye çalışılan sistem, milletimizin sağlık sorunlarını çözmeyecek aksine daha çok sorunlar yaşanmasına yol açacaktır.

Çünkü onlarca yılda büyük fedakarlıklarla yetişen hekimlerimizi maddi sıkıntılarla boğuşur duruma getirecektir.

Çünkü hekimi ne kadar çok hasta baktın o kadar çok döner sermaye kazandın, aksi halde aç kaldın durumuna düşürecektir.

Çünkü sağlık hizmetinin kalitesini onarılamaz ölçüde bozacaktır.

Çünkü, ödeyeceklerini söyledikleri döner sermaye miktarlarını hiçbir üniversitemizin ödemeye güçü yoktur. Hatta sadece 2-3 üniversite şimdilik bunu ödeyebilmektedir -Ödenecek paranın kaynağı belli değildir.
Devlette çalışan doktarlarımızın emekli maaşları 1200 TL civarındadır bu özlük haklarında kayda değer düzeltmeler yapılmamıştır. Yönetimin hedefi, hekimleri 3000-5000 ytl civarında ücretle çalışan işçiler haline getirmektir.

Dernek olarak bireysel bazda dr. milletvekillerine konuyu gündeme getirmeye çalıştık, yapılmak istenen düzenlemelerin yanlış olduğunu izaha çalıştık. Tabiki bu yetmez. Hep beraber neler yapabileceğimizi değerlendirmemiz gerekeceğini düşünüyöruz.

Değerli arkadaşlar, Ekim ayında derneğimizin olağan genel kurulu yapılacaktır. 5 yıldır elimizden geldiğince çalıştık, artık kongreye katılımın daha canlı olmasını ve yeni arkadaşlarımızın, dernek yönetimine talip olmasını istiyoruz.

Yine derneklerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için üyelerin aidatlarını düzenli olarak ödemesi önemlidir. Arkadaşlarımızdan aidatlarını ödemede ihtimam göstermelerini rica ediyorum.

Ayrıca ; derneğimiz geçen yıl 8 öğrenciye burs vermiştir. Bu sene burs sayısını artırmak için sizlerin desteğine ihtiyacımız vardır. Derneğimizin burs fonuna zekatlarınızı bekliyoruz.

Tekrar hepinize teşrifleriniz için şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür eder, Ramazan ayının Devletimize, milletimize ve Türk–İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim.