E-Bülten

ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ !

MİLLİYETÇİ HEKİMLER GRUBU

DEĞERLİ MESLEKTAŞIMIZ,

Hekimlere yönelik fiilî, idari ve siyasi saldırılar, meslek onuruna yönelik olumsuz girişimler artarak devam etmektedir. Yıllardan beri sağlıkla ilgili sorunların hedef tahtasına hekimler oturtulmakta hasta ve hekim karşıt taraflar olarak gösterilmeye çalışılmaktadır.

popülist politikalar uğruna hekim kamuoyuna şikayet edilmekte, hasta-hekim ilişkisinin saygınlığı oy uğruna zedelenmektedir. Sistemdeki aksaklıklar sebebiyle her iki taraf da mağdur olmaktadır ancak mevcut politikalar sistemi değerlendirmek ve çözüm üretmek yerine mazlum-zalim kutuplaşması yaratarak öfkenin yönünü hekimlere çevirmektedir. Hekim, vefat eden her hasta için potansiyel katil ilan edilmektedir. Maalesef bu tehlikeli taraflaştırma kendini hekimlere yönelik şiddet olarak ortaya koymakta ve hekimler silahlı saldırılara uğramakta ve hatta öldürülmektedir.

Bu gidiş iyi bir gidiş değildir ancak Tabip Odasının mevcut yönetimi ideolojik dar görüşlülükten kurtulamamakta ve bizlerin haklarını savunmak yerine vazifesi olmayan işleri öncelikli meselesi gibi görerek onlarla uğraşmayı tercih etmektedir.

Sağlık Bakanlığımız hekim hakları açısından en kötü dönemini yaşamakta ve ne yazık ki “hekime  'öteki' gözüyle bakan, hekimi sevmeyen hekim bir bakan” tarafından yönetilmektedir.

Ülkemizde sağlık sorunları ile hekimin sorunları artarak devam etmektedir. 12 Eylül diktatörleri doktoru muhtarın emrine vermişti. Şimdi ise diplomamız rehin alınıyor, sağlık sisteminin sorunlarını düzeltmek yerine mağduriyetlerin faturası doktora çıkarılıyor ve rücu düzenlemesi ile doktorun helal kazancı elinden alınıyor.

Hekim haklarını savunmanın, yanlış sağlık politikalarını önlemenin yolu meslek odamızın öncülüğünde tüm hekimleri bir araya getirmek ve mücadele etmekten geçmektedir.

Şimdiye kadar Oda yönetimini emanet ettiğimiz hekimler bu birlikteliği sağlayacak bir tutum ve davranışı ortaya koyamamış, hak ve onurumuzu SAVUNAMAMIŞLARDIR.

Bu durumun temel nedeni ise, dernek seçimlerinden meslek odası seçimlerine kadar her seçimin “siyasi seçimmiş” gibi algılatılması ve algılanılmasıdır. İnsanlar; niteliklerine ve liyakatlerine bakmaksızın kendi siyasi tercihine uygun kişilere koşulsuz oy vermesi gerektiğine ikna edilmiştir. Meslek odası seçimleri de çoğu zaman “olgun” ve gerçek bir “oda seçimi” olmak yerine, karşıt siyasi görüşlerden birinin seçimi haline dönüştürülmüştür.

Tüm bu gerçekler ve gerekçelerle İstanbul Tabip Odası seçiminde sizlerin desteğine talip ve yönetimine adayız.

Hekimlerin onur mücadelesi, hakların korunması ve savunması için gereken başı dik tutum ve eylemler için adayız.

Sorumluluğumuzun bilincinde, mücadele sürecinin zorluklarının farkında olarak adayız.

Amaç ve mücadelemiz sadece ve sadece hekimin hak, menfaat ve onuru için olacaktır. Bu söz, ŞEREF sözümüzdür.

ARTIK YETER!..

Demokratik Katılım”: Hekimlerin hakları ile ilgili her konuda yetersizsiniz. “TAMGÜN”e de engel olamadınız, söyleyecek sözünüz kalmadı...

Hekim Hakları”: “Arka bahçe”ydiniz, “bir telefon kadar” yakındınız... “TAMGÜN” eserinizle gurur duyabilirsin ama ağzınızı açmaya bile hakkınız yok, yüzünüz yok...

LÜTFEN...

İstanbul Tabip Odası seçimlerinde “ideolojik” tutuculuğun sonucu belirlediği ve boşa harcanacak iki yılı daha hekimlere yaşatmayınız.

“Sözünüz” yok, “yüzünüz” yok. O halde seçimlere katılmayınız. Görevi, Milliyetçi Hekimler Grubu'na emanet ediniz.

DEĞERLİ MESLEKTAŞIMIZ,

Milliyetçi Hekimler Grubu olarak bizler; doğru, yürekli ve isabetli tespitler yaparak daha da önemlisi samimi, sağlıklı ve tutarlı işler yaparak “gerçekten kim olduğumuzun” anlaşılacağına kalpten inanıyoruz. Tabip Odası seçiminde ve sonrasında hep birlikte olmak üzere DESTEĞİNİZE TALİBİZ.

MİLLİYETÇİ HEKİMLER GRUBU

TO_2010

Türk bayrağı altında yaşamaktan GURUR,

Hekim olmaktan ONUR duyuyoruz.

MiLLİYETÇİ HEKİMLER GRUBU

kamu HASTANE birlikLERİ

yaSATAsarısı ile ne yapaCAKLAR ?

MİLLİYETÇİ HEKİMLER GRUBU