Soma’da Gerçekleşen Elim Olay Sonrası Basın Açıklaması

Milliyetçi Hekimler Derneği olarak; 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa ili Soma ilçesinde maden ocağında çıkan yangında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Bu üzücü olay tüm ülkede olduğu gibi bizde de derin yaralar oluşturmuştur. Bu zor günlerde ve sonrasında Maden Şehitlerimizin ardında bıraktığı tüm yakınlarının yanında olmayı görev bilen bir sivil toplum kuruluşu olarak imkanlarımız dahilinde hiçbir desteği esirgemeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Olay günü ve sonrasında ki günlerde Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde; Doktor, sağlık personeli ve ekipman ihtiyaçlarında tüm imkanlarımızı seferber edebileceğimizi belirterek ve sürekli tetikte olarak, yardım ihtiyacının olması halinde yapacağımız çalışmaların plan ve projesini hazırladık.

Kendisini bu toplumun en has dairesine ait hisseden biz Milliyetçi Hekimler, yaşanan elim olay sonrası hiçbir politik olaya müdahil olmadan sadece misyonumuz gereği sağlık alanındaki eksikleri gidermek ve ihtiyaçlara cevap vermek adına, tüm vatandaşlarımıza hizmet etmeye hazırız.

Derneğimiz üzerinden bize ulaşan vatandaşlarımızın ve üyelerimizin çeşitli soruları ve istekleri olmuştur. İmkanlarımız dahilinde bu soruların ve sorunların tümüne cevap verdik. Ancak cevabını bilemediğimiz bazı soruları Kamuoyuyla paylaşmayı uygun gördük:

– Yaşanan bu kara günlerde taziye için Soma ilçesinde bulunan Yusuf Yerkel isimli şahsın, yerde yatmakta olan kolluk kuvvetleri nezaretinde ki bir vatandaşa tekme attığı görüntüler yayınlanmış ve saldırgan şahıs tarafından bu davranış kabul edilmiştir. Yaşanan olayların arkasından, Yusuf Yerkel isimli şahısın 7 günlük raporu aldığı belirtilmektedir. 3 gün üzerinde ki raporların iş göremezlik olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Derneğimize yapılan müracaatlardan da anladığımız üzere; bu raporun içeriği ve düzenleyen hekim toplum tarafından bilinmek istenmektedir.

Bizde Milliyetçi Hekimler Derneği olarak Tüm Kamu adına soruyoruz:

– Bahsi geçen 7 günlük rapor hangi teşhisle verilmiştir?
– Bu raporu düzenleyen meslektaşımız saldırgan şahsın hangi rahatsızlığını dikkate alarak 7 gün iş göremeyeceğini belirtmiştir?
– Belirtilen şekilde 7 gün iş göremeyeceği bildirilen şahıs, rapor süresi bitmeden basın yayın organları tarafından toplum içerisinde aktif yaşam koşullarında görüntülenmesi; raporu düzenleyen meslektaşımızın yanlış kanaatini ortaya koymaktadır. Yanlış tanı ve teşhisin haricinde ki ihtimal; ne Tıp Ahlakında nede Hekimlik Andında yeri yoktur.

Tüm kamuoyuna saygılarımızla…

Milliyetçi Hekimler Derneği